Theorie & praktijk

Gevoel & kennis En dat alles in een goede balans.

Wat vinden wij belangrijk?

We hebben elkaar ontmoet op de Hondsberg. Werkte samen op dezelfde groep. Dat samenwerken ging al meteen vrij vloeiend. In basis deelden we dezelfde visie maar hadden duidelijk ieder onze eigen werkwijze en onze eigen specialiteiten. Zo is Bas in praktijk geweldig. Hij straalt oprecht plezier uit naar de mensen waar hij mee werkt, zowel ouders, jongeren als naar collega’s. Hij handelt veel vanuit gevoel. Een gevoel dat Maaike deelt maar ook graag wil onderbouwen met theorie. En daar ligt de kern van een goede samenwerking. Theorie en praktijk, gevoel en kennis..en dat alles in een goede balans.

Nu we voor onszelf beginnen, kunnen we werken met de theorieën die ons het meeste aanspreken. Zo werken we vanuit de wetenschap dat een jongere nooit alleen is. Zijn ouders, opvoeders, familie, buren, vrienden..ze spelen allemaal een belangrijke rol in het ‘zijn’ van de cliënt. Dat is iets wat in de reguliere hulpverlening nog wel eens vergeten wordt.

Tevens vinden we het belangrijk om vanuit kwaliteiten te werken. In de hulpverlening wordt er vaak gekeken naar wat een cliënt niet kan, waar de problemen liggen en vanuit daar wordt gekeken hoe we deze problemen voor de cliënt kunnen gaan oplossen. Terwijl de cliënten juist zouden moeten leren inzien dat ze zelf over een krachtbron beschikken die ze kunnen aanboren wanneer situaties moeilijk zijn. Als wij als hulpverleners een context kunnen neerzetten waarin de basis is dat iedereen, in welke mate dan ook, over zo’n krachtbron beschikt, dan kunnen we op een geheel andere wijze aan de slag met de jongeren en hun ouders. Niet vanuit moeilijkheden en beperkingen maar vanuit mogelijkheden en kracht! Het lijkt ons prachtig om zo’n context neer te kunnen zetten!

Adres

Bas van Zantvoort & Maaike Friesen
Hoogeindsestraat 1
5085 NK Esbeek
KVK-Nummer: 91040604
Agb code: 41542141

't Hoogeind Copyright © 2022 | Webdevelopment: Pulles Media Design