Maaike Friesen:

Quote “Een mooie balans tussen ontspanning en uitdaging waar de jongere zichzelf kan en mag zijn”

Maaike Friesen

Ik ben Maaike Friesen. Geboren op 2 november 1979 in Oss. In 2002 ben ik HBO pedagogiek gaan studeren in Tilburg en wist meteen dat ik goed zat! Tijdens mijn opleiding heb ik gewerkt bij Amarant in Tilburg als begeleidster op een woongroep met 3 volwassenen en 1 jongere die 1-op-1 begeleiding kreeg.

Tijdens mijn afstuderen in 2006 ben ik stage gaan lopen op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van de Hondsberg in Oisterwijk. Nadat ik mijn diploma op zak had, ben ik aangenomen als persoonlijk begeleider op deze afdeling, op een groep waar jongeren met heel uiteenlopende problematieken behandeld werden; het autistisch spectrum, persoonlijkheidsproblematiek, angststoornissen, hechtingsproblematiek, AD(H)D etc.

Sinds 2017 ben ik, naast mijn werk als ambulant begeleider in de jeugdzorg, gaan werken als zelfstandige, samen met Bas, onder de naam van ’t Hoogeind. In 2022/2023 heb ik nog een uitstap gemaakt naar Fontys Hogeschool Pedagogiek waar ik met enorm veel plezier supervisie en stagebegeleiding heb mogen geven aan groepen gemotiveerde studenten.

Ik vind het mooi om mensen weer in hun eigen kracht te krijgen; iedereen weet namelijk zelf heel goed wat er nodig is en op welke manier dat bereikt kan worden. Ik help die kracht weer aan te boren en vind het ontzettend leuk om samen te onderzoeken welk gereedschap daar het meest passend voor is.

Ik vind het belangrijk om te blijven reflecteren op eigen handelen, om te blijven ontwikkelen en op die manier de passie waarmee ik de keuze heb gemaakt voor dit vak, te behouden.

Om samen met Bas individuele begeleiding aan huis te bieden, vind ik geweldig! Eindelijk kunnen we de nadruk leggen op waar het om draait; de jongere zelf!

Maaike opleidingen & Certifacten

Adres

Bas van Zantvoort & Maaike Friesen
Hoogeindsestraat 1
5085 NK Esbeek
KVK-Nummer: 91040604
Agb code: 41542141

't Hoogeind Copyright © 2022 | Webdevelopment: Pulles Media Design