Thuiszitters-trajecten

Er zijn op dit moment helaas ontzettend veel kinderen en jongeren die, om uiteenlopende redenen, niet naar school gaan. Om deze kinderen en jongeren de juiste richting heen te helpen, bieden we een traject op maat aan.

In contact met ouders, school en uiteraard het kind of de jongere zelf gaan we op zoek naar de weg die het meeste past bij alle partijen.

We kunnen daarbij aansluiten op school maar ook begeleiding invullen wanneer school even niet mogelijk is. Positieve (werk/leer) ervaring opdoen in de omgeving of werkplek die het meest past bij deze specifieke jongere, bijvoorbeeld denkend aan horeca, landbouw, dierenverzorging etcetera.

Bij zo’n traject zal ook een leerkracht en/of een gedragswetenschapper ingezet worden, zodat de onderliggende reden van het vastlopen gezocht kan worden en daarnaast de leerstof geen verdere grote achterstand oploopt. De betrokken leerkracht heeft ook een onderzoekende functie en kijkt tijdens het aanbieden van de lesstof naar de verschillende aspecten die een rol kunnen spelen bij het vastlopen op school. Gesprekken met school, aansluiten en observeren tijdens de lessen, individuele gesprekjes met de leerling om te ondersteunen in weerbaarheid, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen zijn allemaal mogelijkheden die erbij horen. Daarbij is het lijntje met het netwerk voor ons heel belangrijk en zullen gesprekken met dit netwerk zeker onderdeel zijn van het traject.

Voor meer informatie rondom deze trajecten, kan contact opgenomen worden met ons. Liever even met ons bellen of via de mail kan natuurlijk ook.

Bekijk ook:

Ondersteunen

in weerbaarheid, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen

Adres

Bas van Zantvoort & Maaike Friesen
Hoogeindsestraat 1
5085 NK Esbeek
KVK-Nummer: 91040604
Agb code: 41542141

't Hoogeind Copyright © 2022 | Webdevelopment: Pulles Media Design